Søgning
genanvendte materialer er på vores dagsorden for skilteløsninger

Genanvendte materialer

Vi arbejder hele tiden på at finde materialer, som belaster miljøet mindst muligt. Som vi siger: Vi kan vi ikke gøre alt, men vi kan gøre noget.

Ved at producere skilteløsninger i genanvendte materialer, mindsker vi spild og der bruges færre ressourcer på forarbejdning. Genanvendte materialer bidrager til at reducere den samlede miljøpåvirkning, når man sammenligner med produktion af helt nye materialer.

Nyt er ikke altid bedre. Vi vil også gerne slå et slag for, at skilte kan renoveres, så de kan genbruges. Som en innovativ og kreativ skiltevirksomhed, kan vi hjælpe dig med at omdanne eksisterende løsninger til nye, ved hjælp af kendskab til både materialer og teknikker.

akustisk filt er et genanvendeligt materiale
Genanvendeligt materiale greencast akryl

Vi har lavet en skilteserie til dørskilte og henvisningsskilte, som tilbydes i flere disse materialer: Akustisk filt, kork og Greencast akryl. Serien er bygget op så formen er den samme, men du kan frit vælge mellem materialerne. De findes i 3 standard formater. Det er også muligt at tilkøbe materialerne i eget design.

Herunder kan du se nogle af de genanvendte materialer vi anbefaler og læse om deres egenskaber og fordele.

Hos Amstrup har vi stærke værdier og naturligvis også en ESG-profil.

Akustisk filt

Dette materiale er fantastisk og vi elsker det fordi det kan bruges til så mange spændende løsninger. Akustisk filt består af 100% polyesterfibre, hvoraf mindst 75% er genanvendt materiale fra PET flaske granulat (plast flasker som er opsamlet fra verdenshavene og efterfølgende bearbejdet). Alene det faktum at vi er med til at ”rydde op” er en god start – at vi bruger affaldet til nye materialer er en dobbelt gevinst. De sidste 25% af produktet indeholder ingen kemiske bindemidler. Materialerne bliver indfarvet og spundet så det ligner filt og den proces skaber gode egenskaber, som bl.a. medvirker til en bedre akustik.

Pladerne i akustisk filt er et stærkt og stabilt materiale, som har mange anvendelsesmaterialer. De fås i mange flotte farver, som er smukke i sig selv. For yderligere effekt kan man printe på materialet, skære dem i former og montere det sammen med andre materialer som træ eller regenereret akryl. Mulighederne er uendelige.

Kork

Det smukke og organiske kork har fået sin tid igen og er noget af et supermateriale, når det kommer til bæredygtige materialer. Kork er bark der høstes fra korkegetræet, og der kan høstes op til 18 gange fra samme træ gennem en periode på ca 100 år. Kork er altså en vedvarende ressource, der optager mere CO2 end det udleder.

Vores kork findes i 3 forskellige nuancer og i flere tykkelser. Korken har et særligt spændende spil i strukturen, som også tager sig godt ud med print, til eksempelvis dørskilte. Ud over den naturlige farveskala, er det nu også muligt, at få indfarvet kork i forskellige mønstre og udformninger.

Green Cast® genanvendt akryl

Materialet her, har sin egen gode historie, da det er lavet af rester, der genskabes til en ny brugbar akrylplade. Green Cast Akryl fås i et væld af forskellige farver og udtryk – fra opal klar, mat og blank og til glimmer og perlemor.

Selvom pladen er lavet at rester, er de fysiske og praktiske kvaliteter mindst lige så gode som ’virgin’ akryl. Akryl kan laserskæres, printes og er fantastisk materiale til at skabe et let og elegant udtryk. Vi har fx skabt nogle unikke og meget smukke løsninger med dybde og 3d effekt, ved at printe på bagsiden.

Hos Amstrup indsamler vi også gerne din brugte akryl, som vi sender videre til vores producent, der står for forarbejdningen.

Træ

Vi har et samarbejde med en lokal snedker, som arbejder med genbrugs- og overskud træ indsamlet fra vores fælles lokale område. Træet forarbejdes til skilte, hvorefter vi får dem til efterbehandling. Når vi arbejder i træskilte, så laves de med UV-tryk eller med lasergravering – fx printer vi på dem.

En ekstra bonus ved træskiltene er, det organiske udtryk. Det er et autentisk materiale, hvor du både får knaster og farveforskelle og du kan være 100% sikker på, at du får et unikt skilt.

Glas

Glas er et ekstremt ressourceeffektivt materiale, der kan genanvendes og omsmeltes uendeligt. Det har derfor en meget lang levetid og høj status som genanvendeligt materiale. Der bruges ret store mængder energi til fremstilling af glas, mens omsmeltning bruger mindre energi, hvorfor man som udgangspunkt kalder glas for relativt bæredygtigt.

Ligesom akryl kan glas give en lethed i udtrykket. Man kan printe glas det eller montere folie på for- eller bagsiden. Alle vores glasskilte laves på mål, hvorfor vi ikke har et standardstørrelser. Vi anbefaler at hente inspiration til størrelserne i vores øvrige udvalg af skilte.

Polygood

Polygood er et af vores nyeste materialer og ud over at det har sin helt egen smukke æstetik, så brillierer det ved at være 100% genanvendt plastik. Det er firmaet The Good Plastic Company, der står for processen at omdanne fx plastaffald til et formstærkt materiale til bl.a skilte eller butiksindretning.

Læs mere om The Good Plastic Company og deres produkter.

Ring eller
skriv til os

Interesseret?

Ring

eller skriv til os